Tips om de KringloopWijzer goed in te vullen

Bekijk de tips voor het invullen van de KringloopWijzer.

25 april 2019

1. Bekijk ter voorbereiding de video ‘Aan de slag met de KringloopWijzer’.

Deze video legt in vier minuten uit wat de KringloopWijzer is en waarom ermee gewerkt wordt. Na deze video snapt u beter hoe de KringloopWijzer werkt en wat u gaat tegenkomen tijdens het invullen.

 

Aan de slag met de KringloopWijzer

2. Geef een aantal machtigingen af vóór het inlezen en invoeren van uw gegevens

Bij de KringloopWijzer wordt veel gebruik gemaakt van data van andere organisaties en managementtools. Het is gemakkelijk en snel om dit automatisch in te laten laden. Hiervoor zijn de betreffende machtigingen nodig. 

3. Verzamel gedurende het jaar al uw gegevens voor de KringloopWijzer

Veel gegevens die nodig zijn om de KringloopWijzer in te kunnen vullen, komen via automatische datakoppelingen. Daarnaast vult u zelf wat data in. Maak het uzelf makkelijker en verzamel gedurende het jaar al uw gegevens al.

4. Check voor het invullen van de KringloopWijzer of uw leverancier gekoppeld is aan de KringloopWijzer

Het kan zo zijn dat één van uw leveranciers niet gekoppeld is aan de KringloopWijzer. Is uw leverancier inderdaad niet gekoppeld, vraag de koppeling dan aan via koppelingen@mijnkringloopwijzer.nl.  

Vragen over de KringloopWijzer?

Hebt u technische vragen over de KringloopWijzer (inlogprocedure, datakoppelingen etc.)? Neem dan contact op via 073-52 33 245. Hebt u inhoudelijke vragen over de KringloopWijzer? En over het invullen van de KringloopWijzer? Neem dan contact op met uw mestboekhouder of voeradviseur.

 

Dit is een artikel uit MelkMail 2019, uitgegeven door FrieslandCampina.

Meer actueel

Eiwit van eigen land: het begint met het goed benutten van gras

17 april 2019

Buijs: “Ik ben altijd aan het pionieren geweest. Vooral om minder afhankelijk te zijn van externe inputs op het bedrijf. Dat betekent werken naar een vruchtbare bodem en teelt van eigen krachtvoer.

Lees meer

KringloopTip: Bodemstructuur verbeteren door meer organische stof

18 juni 2019

Een goede bodemstructuur is essentieel voor een optimale mineralenbenutting op bedrijfsniveau. Het toevoegen van meer organische stof aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem het water beter vasthoudt.

Lees meer

Resultaten online enquête KringloopWijzer op een rij

27 maart 2019

Melkveehouders en bedrijfsadviseurs hebben in september en oktober 2018 de gelegenheid gekregen om een online enquête in te vullen over het gebruik van de KringloopWijzer 2017 als managementtool. In dit artikel zijn de belangrijkste uitkomsten van de enquête voor u op een rij gezet.

Lees meer