Eurodairy geeft op 30 april webinar over KringloopWijzer

Op 30 april om 19.00 uur organiseert het Europese netwerk Eurodairy een Engelstalig webinar over het kwantificeren van de prestaties van de mineralenkringloop op Europese bedrijven en het minimaliseren van nutriëntenverliezen. Wetenschapper Jouke Oenema van de Wageningen University & Research licht tijdens het webinar de KringloopWijzer (Annual Nutrients Cycling Assessment) toe. Oenema heeft 20 jaar onderzoekservaring op het gebied van mineralenkringlopen en is een van de founding partners van de KringloopWijzer.

De melkveehouderij wordt gekenmerkt door de koolstof- en mineralenkringloop. Een efficiënter gebruik van (ruw) voer en meststoffen vermindert de kosten en uitstoot van emissies naar het milieu. De bedrijfsvoering van een melkveehouder is de belangrijkste factor voor het verbeteren van de mineralenefficiëntie. Daarbij is de eerste stap om inzicht te krijgen in de huidige bedrijfprestaties.

Prestatie-indicatoren
De KringloopWijzer kwantificeert de belangrijkste prestatie-indicatoren in de mineralenkringloop. Door het invoeren van gegevens in de KringloopWijzer worden resultaten geleverd om melkveehouders te helpen aantonen dat de productie in overeenstemming is met de duurzaamheidsnormen.

Aanmelden
Het webinar is in het Engels. Meld u nu aan voor het webinar via deze link.